«Побачивши зорю, вони зраділи дуже великою радістю» ( Мв 2:10)

Напевно ви неодноразово чули вислів “магія Різдва”. Можливо навіть ви, як християнин обурювалися на зіставлення цих двох протилежних понять “магії” та “Різдва Христового”. Але все таки з Різдвом Христовим пов’язана одна “магічна” історія.

Євангелія від Луки розповідає нам про групу магів, яка вирушила в далеку подорож, щоб побачити особливу дитину та засвідчити свою пошану даруючи їй дари — золото, ладан і смирну.

Це неймовірна історія про те, як далекі від “правильної” віри люди знаходять Христа. Спочатку маги, саме так їх називає євангеліст, переживають велику радість, що бачать зірку, а потім ця радість доповнюється їх зустріччю зі Спасителем.

Зустріч з Ісусом Христом протягом століть викликає у людей неймовірну радість. Бог віднайшов нас серед цього гріховного світу, щоб нас врятувати. Ми вже не самотні, бо з нами Той, для Кого ми цінні. Радість від такої новини дуже сильна, але з часом навіть ця радість іноді згасає під тягарем повсякденного життя. Замість неї приходять інші відчуття — невдоволення, злість та страх.

Різдво Христове дає нам можливість переосмислити своє життя та знову  віднайти правдиву радість у Христі. Знайти скарб для нашого життя, якого так часто нам бракує. Радість в стані додати нам сили, зробити нас та наших ближніх щасливішими. Присутність радості в житті християнина є теж прямим свідченням, що Божа благодать діє в його житті. Тому хотілося всім вам побажати словами апостола Павла:

«Радійте завжди в Господі! Господь близько!» (Флп 4:4-5)

З Різдвом Христовим!

Нехай Божа радість супроводжує вас протягом цих свят і всього наступного року!

Єпископ Павло Шварц