Справедливість та право підстава престолу Твого (Псалом 88:15)

Час молитов за мир минув. Настав час молитов за справедливий мир.

Сьогодні вранці путінський режим розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Військові об’єкти зазнавали бомбардування авіацією та крилатими ракетами, а війська атакували територію України зі сходу, півночі та півдня. Цей акт агресії призвів до того, що мирне рішення стало неможливим.

Ми вдячні за всі молитви за мир в Україні, які звучали з уст віруючих по всьому світу. Ми дійсно сподівалися, що агресор зрозуміє хибність військового вирішення конфлікту між Росією та Україною, і вдасться знайти інші шляхи його подолання, і тим самим зберегти тисячі життів, а також можливість нашій країні розвиватися. На жаль, президент Росії Володимир Путін наказав атакувати Україну, і це рівнозначно оголошенню війни.

Тому ми закликаємо молитися не просто за мир, а за мир справедливий, результатом якого стане видворення агресора з усіх зайнятих територій та справедливе покарання за скоєні злочини.

Поки цього не сталося, ми закликаємо всіх здатних до військової служби громадян України взяти участь в обороні країни, а решту всіх надавати допомогу та підтримку тим, хто опинився у складній ситуації через бойові дії.

Ми просимо наших братів та сестер за кордоном про дипломатичну та інформаційну підтримку України, а також надати нашим мирним громадянам усіляку гуманітарну допомогу. І також просимо приєднатися до молитви за справедливий світ для України!

Хай збереже нас Господь!

Керівництво НЄЛЦУ