Десять священнослужителів НЄЛЦУ та СРЄЦ взяли участь у серії філософсько-богословських курсів Українського Католицького Університету, з березня по червень 2024 року.

Дмитро Цолін, фото: Ігор Шемігон

Пастор Дмитро Цолін, доцент біблійних наук в УКУ, провів для колег два коротких курси по книгах Самуїла та Плачу Єремії. Добре знання Дмитром семітських мов є дуже цінним у вивченні книг Старого Заповіту і робить його особливо цікавим.

Слухачі курсів познайомилися з історико-культурним контекстом, основними теологічними концепціями, етичною проблематикою книг. Отримані знання будуть використані у проповідях.

Ольга Нетреб’як, фото: Ігор Шемігон

Старший викладач кафедри філософії УКУ Ольга Нетреб’як викладала курс з античної філософії. Частина занять відбулися наживо, решта – через платформу Zoom. Високі викладацькі здібності пані Ольги, її любов до предмета добре посприяли неабиякій зацікавленості слухачів.

Протягом трьох місяців тривали дослідження основних філософських шкіл, особистостей класиків (від досократиків до неоплатоніків), а також жваве обговорення їхніх творів в українському перекладі, серед яких: “Бенкет” та “Апологія Сократа” Платона, “У чому наше благо” Епіктета, “Моральні листи до Луцілія” Сенеки, “Політика” Арістотеля.

Курс завершився невеликим іспитом, який успішно склали всі слухачі, отримавши сертифікати.

Неперервна освіта є одним з головних пріоритетів нашої Церкви, навіть у військовий час. УКУ лишається одним з кращих українських освітніх закладів, а навчатися у ньому – задоволення. Отримані знання матимуть  застосування як у служінні, так і в повсякденному житті.