10 серпня, в суботу

Єпископ Павло Шварц відвідав громаду Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України міста Біла Церква, де провів богослужіння зі Святим Причастям. Під час богослужіння йому допомагав з музичним супроводом та Причастям пастор Скотт Янт. Пастор Скотт Янт вже тривалий час духовно опікується громадою “Преображення Господнього” в м.Біла Церква. Крім того, він разом з дружиною протягом багатьох років опікуються та несуть служіння дітям з інвалідністю. Після святкового богослужіння всі учасники мали можливість продовжити спілкування за смачним обідом.

11 серпня, в неділю

Єпископ, разом зі своєю родиною, також відвідали Вінницьку громаду НЄЛЦУ. Там вони  відсвяткували 11 неділю після Трійці богослужінням зі Святим Причастям. Допомагав у богослужіні пастор Віктор Целінко, який несе служіння в громадах Вінниці та Житомира. Музичним супроводом в громаді вже довгий час займається харківська канторка, Дарина Берковська, яка була змушена через війну тимчасово покинути місто Харків. Після богослужіння традиційно був час на спільний обід та спілкування. На завершення, голова ради громади Валерій Пилипенко показав результат проведених ремонтних робіт, в тому числі, реконструкцію даху, який вдалося зробити за фінансової підтримки Всесвітньої Лютеранської Федерації. Крім того обговорили подальші дияконійні проекти.

Фрагмент з проповіді, яку виголосив Єпископ під час служби, каже:

“Бути християнином – це не історія про ідеального та безпомилкового супергероя. Скоріше, це історія про звичайну людину без супер-здібностей, але свідому своїх обмежень та спокус. Людину, яка цінить Божу благодать і Його спасіння. Людину, яка бачить у своїй вірі також покликання до добрих справ і служіння ближнім. Бути християнином – це завжди бути з Христом”.

Подяка пастору громади Вінниці Віктору Целінко за співслужіння, а голові Ради громади Валерію Пилипенко – за постійну опіку над громадою.

Всю проповідь можна послухати та прочитати тут:

Аудіо версія проповіді