В одеській кірсі (Лютеранській церкві Святого Павла) цілих вісім днів з 11:00 до 22:00. працюватиме Літній ярмарок.

Будь-який святковий ярмарок одеської кірхи – це завжди свято смаку у всіх сенсах цього слова – смаку естетичного та самого, що не є, смаку гастрономічного. Ярмарок триватиме цілих вісім днів.

 Ярмарок присвячений трьом літнім святам – П’ятидесятниці, Дню Святої Трійці та Дню захисту дитини.

Особливо насиченим був перший день ярмарку. 28 травня вона розпочалася з урочистого відкриття після святкового богослужіння.

Тут дуже смачно готують різноманітні ласощі, долинають аромати смажених на грилі овочів, м’яса, знаменитих німецьких ковбасок, літніх салатів, напоїв. Кожен лоток із сувенірами, неповторний! Тут і біжутерія та виробами мереживниць, і багато іншого, виготовлене талановитими руками майстрів – це цілий світ вигадливого прикладного мистецтва!

«Мета ярмарку – підтримати одеситів та гостей міста, у тому числі й внутрішньо переміщених осіб; створити безпечний та комфортний простір для дітей та дорослих, а також зібрати кошти на підтримку ЗСУ», – розповідають організатори ярмарку.

І хоча ярмарок задовольняє абсолютно різним віковим запитам, особливу увагу на ярмарку приділено дітям. Вони малюють, проходять майстер-класи з нанесення аквагриму, грають на спеціально влаштованому майданчику. Особливе захоплення у маленьких відвідувачів викликає батут, де можна стрибати до знемоги.

У перший же день роботи ярмарку батут, ігровий майданчик одразу заполонили юні відвідувачі, поки їхні мами, тата та дідусі з бабусями знайомляться з представленою сувенірною та гастрономічною продукцією, художніми виробами майстрів.

На відвідувачів ярмарку очикують музичні програми та різноманітні сюрпризи. Усі вісім днів ярмарок працює з 11:00 до 22:00.

Ярмарки в одеській кірсі на Новосельського, 68, це вже усталена традиція. На початку року тут же проходили Різдвяний ярмарок, Великодній ярмарок, а сьогодні ми маємо задоволення насолоджуватися Літнім ярмарком, який відкрився в День П’ятидесятниці 28 травня і триватиме до 4 червня включно.

Текст та фото – Ігор Назаренко.

Джерело