Пасхальне послання Всесвітньої Лютеранської Федерації 2024 року

Цьогорічне пасхальне послання базується на тексті з Євангелія від Марка 16:1-8. Марк розповідає про воскресіння. У гробниці молодик, одягнений у білий одяг, передав жінкам два послання. По-перше, Ісус воскрес, а по-друге: скажіть учням і Петру зустріти його в Галілеї.

Перша повідомляє, що Ісус воскрес із мертвих. Алілуя! Смерть переможена Господом. Ісус подолав вплив смерті. Немає більше жорстокості, ненависті та ворожнечі. Часто ми спостерігаємо, як люди будують свій авторитет за їх рахунок. Але нам вони, щоб підтримувати своє життя. Усе, що ґрунтується на смерті, не сприятиме життєдайній реальності, якої ми прагнемо.

Навпаки, воскресіння приносить нам любов, надію і добро. Коли ми розмірковуємо про первісне творіння в Едемському саду, воно вказує нам розбудовувати наше життя в мирі, єдності та дружелюбності. Сьогодні не повертаймося на дорогу смерті, а натомість зосередьмо наше життя на воскресінні. Саме тут ми справді можемо знайти надію, яка сприяє примиренню та єдності.

Друга звістка про те, що слідує за воскресінням. Ісус поспішає; він чекатиме Петра та інших учнів у Галілеї. Що це значить? Галілея – це місце, де Ісус здебільшого здійснював своє служіння: зціляв, навчав, творив чудеса та багато іншого. У Галілеї Ісус дасть їм своє Велике Доручення.

Тож ідіть і зробіть учнями всі народи, охрещуючи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Навчіть їх виконувати все, що Я заповів вам. (Матвія 28:19-20)

Воскресіння – це не лише святкування. Воно призводить до дії. Воскресіння дає нам силу відповісти на Велике Доручення: робити учнями, хрестити їх і навчати про Царство Боже.

Сьогодні Великоднє послання таке: будьмо людьми, які живуть силою воскресіння, а не живуть у смерті.

Воскресіння призводить до дій результатом яких є проголошення Євангелія, запрошення людей до Божої спільноти через хрещення та навчання всьому тому, що заповів нам Ісус.

Віддайте все найкраще живому Христу!

Бен Чан Чун Ва, Бен, віце-президент ВЛФ в Азії, є колишній єпископ Євангелічно-Лютеранської Церкви Гонконгу