18 березня єпископ НЄЛЦУ Павло Шварц взяв участь в молитві за мир в Берлінському Соборі разом єпископкою Євангелічної Церкви Берліну і Брандербургу Петрою Боссе-Хубер, головою Німецікої Ради міжцерковного співробітництва протоієреєм Констянином Раду Міроном та єпископом Євангелічно-Лютеранської Церкви Росії Дітріхом Брауером.

Павло Шварц в Берлінському Соборі

Під час молитви єпископ Шварц мав нагоду виголосити коротку промову з закликом до розбудови справедливого миру для України:

“Слава Ісусу Христу!

Прийміть щирі слова подяки від українського народу, який страждає від війни і бореться за свою незалежність. Як народ, ми вдячні всім, хто молиться за нас в цей тяжкий час. І ми також вдячні всім, хто всіма силами намагаються зупинити цю війну. Ми вдячні всім, хто ділами милосердя підтверджують що вони є християнами і допомагають біженцям з України.

Сьогодні ми зібрались тут, щоб разом молитися за мир, який є таким потрібним для нашої країни. За мир не лише для нашої країни, але для всієї Європи. Наш Господь Ісус Христос помер на хресті для того, щоб нас примирити з Богом, і закликав нас в Нагорній Проповіді бути миротворцями.

Але мир, до якого ми всі покликані з вами – це справедливий мир. Де жертва має право на те, щоб бути вислуханою, а насильник має бути названий по імені, покараний, але й покликаний до каяття. Лише говорячи про такий справедливий мир та молячись за нього ми можемо насправді прийти до прощення між народами.

Зараз – час, коли ми лише просимо про цей мир, який так потрібен всім нам. І покладаючи надію на Всемогутнього Бога, ми сподіваємося, що цей мир настане, і настане цей час, коли ми зможемо перейти до наступного кроку: з Божою допомогою вчитися пробачати.

Нехай Господь, Триєдиний Бог, благословить нас і даст нам сили бути миротворцями. Нехай Він благословить нас, бути захисниками слабких і нехай Він благословить бути християнами не лише на словах, алей в ділах милосердя. Нехай мир Божий буде в наших серцях! Амінь!”

Відео промови: