Христос Воскрес!

Ця радісна новина лунає на Великдень в церквах, домівках та на вулицях. Цими словами, ми християни, вітаємося один з одним та ділимося великою радістю – Христос воскрес та переміг смерть.

Апостол Павло пише: «Бо коли віруємо, що Ісус помер і воскрес, той померлих в Ісусі Бог приведе з Ним. Тому потішайте одне одного цими словами». (1Солунян.4:14.18)

Смерть Христа – це жертва за наші гріхи та заради нашого спасіння. Це неймовірний прояв Божої любови до нас грішників.

Воскресіння Христа – це світло надії для світу, що перебуває у темряві відчаю та страху. Це радісна звістка, якою віруючі потішають один одного вже протягом багатьох століть.

В сучасному світі, який став «тіснішим» завдяки технологіям та можливостям комунікації, ми ще більше відчуваємо крихкість нашого людського життя. Ми щоденно читаємо та слухаємо інформацію про нові хвороби, катаклізми і війни, яка часто призводить до ще більшого відчуття безнадійності та страху. Саме, тому пасхальна звістка є такою актуальною для нас сьогодні. Вона несе нам надію, якої ми потребуємо для нашого  повсякденного життя. Ця надія заснована не на обмежених людських силах, а на Божій величі, яка сильніша за смерть та простирається поза межі нашого земного існування.

«Бог же надії нехай наповнить вас усякою радістю і миром у вірі, щоб ви силою Святого Духа збагатилися надією». Римлян 15,13

Благословенного Великодня!

+ Єпископ Павло Шварц